Luonnon päivä helmikuussa

on

Viime viikonloppuna vietettiin satavuotiaan Suomen ensimmäistä luonnonpäivää. Retkeilysäät olivat mainiot ja itsekin tuli käytyä hakemassa hyvinvointia luonnosta Seitsemisen kansallispuistosta. Helmikuussakin luonnossa riittää paljon katseltavaa ja tutkittavaa. Helmikuuhan on jäähelmien kuukausi.

Näin talvella retken ei tarvitse edes olla erityisen pitkä. Lyhyelläkin matkalla on mukavaa ihastella esimerkiksi talventörröttäjiä. Talventörröttäjät ovat ruohovartisia kasveja, jotka jäävät talveksi pystyyn. Kasvin maanrajassa talvehtiva lehtiruusuke ja juuret voivat olla elossa sekä siemenet, joita talventörröttäjät karistelevat hangelle pitkin talvea, jopa kevääseen asti.

Suomeen jääneitä talvilintuja on myös mukava seurata ja kuunnella. Aika varmuudella    ainakin talitiainen ja sinitiainen ovat nähtävissä taajama-alueellakin. Näin helmikuulla voi myös alkaa suunnitella retkeä pöllöjen kuunteluun. Siihen on paras aika silloin, kun on tyyntä. Matkaan kannattaa lähteä myöhään illalla tai aamuyöstä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s