Voimaa ja hyvinvointia luonnosta

 

 

Jännityksestä huolimatta asiakkaat kuuntelevat tarkkaavaisesti ratsastuksenohjaaja Kati Leppälahden ohjeita Koivurinteen issikkatilalla Pälkäneellä. Islanninhevostilalla harjattiin aluksi hevoset kuntoon ja sitten rohkeasti ratsun selkään. Ensin kentällä käyntiä ja sitten metsään, jopa töltäten. Kokemukset olivat huikeat. Vuorovaikutus ja luottamus toimi sekä hevosten että muiden ryhmäläisten kanssa. Jokainen asiakas kertoi ylittäneensä itsensä ja saaneensa upeasta onnistumisen kokemuksesta tärkeää itseluottamusta.

Toinen retkikohteemme oli Seitsemisen kansallispuisto, sen upeat aarniometsät ja suoluonto. Retkeilyn ja sienestysopastuksen lomassa rentouduimme myös riippumatoissa. Päivän kruunasivat tietysti maittavat retkieväät, lättyjen paisto nuotiolla ja nokipannukahvit.

Retket olivat Tampereen yhdyskuntaseuraamustoimiston Green Care -toimintaa. Green Care on luontoon liittyvää toimintaa, jolla edistetään ihmisten hyvinvointia ja elämänlaatua, peruselementteinä luontolähtöisyys, yhteisöllisyys ja toiminnallisuus. Nämä teemat nousivat esille myös asiakkaiden palautteista. Yhdessä tekemisen, toiminnallisuuden ja itseluottamuksen lisäksi luonnosta saatiin mm. voimaantumista, virikkeitä ja uusia taitoja. Tärkeäksi arvoksi nousi myös se, että luonto hyväksyy sinut sellaisena kuin olet, sille ei tarvitse esittää mitään.

Tampereen yhdyskuntaseuraamustoimiston apulaisjohtaja Tiina Leinosen mukaan perinteitä luontoretkeilyssä asiakkaiden kanssa on, mutta viime vuosina toiminta on jäänyt virkamiehisyyden jalkoihin. Tavoitteena oli herättää uudelleen toiminnallisuutta osaksi asiakastyötä.

”Kun yhteistyökumppaniksi saatiin ex-riseläinen Leena Löf, niin polkaistiin käyntiin pienimuotoinen Green Care -hanke. Kokemukset ovat rohkaisevia ja palaute niin asiakkailta kuin mukana olleilta työntekijöiltäkin on ollut positiivista”, Leinonen kertoo.

Leena on työskennellyt aiemmin Rikosseuraamuslaitoksessa opinto-ohjaajana ja erikoissuunnittelijana. LuontoLeena toiminnan ohessa Leena opiskelee Satakunnan ammattikorkeakoulussa Green Care korkea-asteen opintokokonaisuutta, valmistuminen marraskuussa 2017. Mikäli kiinnostuit Green Care toiminnasta, niin ota yhteyttä Leenaa sähköpostilla leena.lof@luukku.com.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s