Toimintaa ja tapahtumia

Talven 2020 retket järjestetään tilauksesta. Ota yhteyttä ja kerro minkälaisesta talviretkestä olisit kiinnostunut. Tarjolla on esimerkiksi metsäkävelyä, lumikenkäretkiä, makkaranpaistoa ja nokipannukahveja nuotiolla. Pirkanmaan hiihtolomaviikolla 9, järjestetään ohjelmaa Seitsemisen luontokeskuksella. Katso lisätietoja Facebookista FB Luontoleena

 

LuontoLeena järjestämät retket ja kurssit kesällä 2019 Seitsemisen kansallispuistossa ja läheisyydessä:

LuontoLeena järjestää villivihanneskurssin su 21.7. klo 11-13.30 Ikaalisissa Luonnon Magian kanssa (Jyllintie 235). Kurssilla tutustumme kyseisinä ajankohtina löytyviin villivihanneksiin. Ohjelmassa on perustietoa villivihanneksista, niiden tunnistamisesta, keräämisestä ja käyttämisestä.
Kurssin hinta on 30 eur/osallistuja. Hinta sisältää opastuksen, kirjallista materiaalia, reseptejä, pieniä villivihannesmaistiaisia sekä alv:n 24%. Ilmoittautumiset suoraan Luonnon Magiaan Ninalle 040-4175355. Kurssi maksetaan paikan päällä käteisellä tai pankkikortilla. Ota mukaasi ilmava keräysastia sekä sakset.

Seitsemisen patikkaretki perheille 
Lähde perheesi kanssa mukaan noin kaksituntiselle opastetulle luontoretkelle Seitsemisen kansallispuiston Saari-Soljasen 2 km mittaiselle rengasreitille monimuotoiseen luontoon. Etenemme rauhallisesti, pysähtelemme ja ihmettelemme moninaisia luonnonilmiöitä. Retken lopussa teemme nuotion ja nautimme nokipannukahvit sekä mehut. Nuotiolla on mahdollisuus myös syödä omia eväitä ja paistaa makkaraa. Retki ei sovellu liikuntaesteisille.
Aika: la 6.7. kello 11.
Minimi osallistujamäärä 4 perhettä, max 8.
Hinta 45 eur/perhe (1-2 aikuista ja 1-2 lasta, hinta sisältää mehut ja nokipannukahvit ja alv:n 24%).
Lähtöpiste: Saari-Soljasen keittokatos (Soljostentie, puiston itäosa)
Kysy lisää ja ilmoittaudu viimeistään 26.6 sähköpostilla luontoleena@gmail.com. Ilmoita nimesi ja puhelinnumerosi. Retki maksetaan paikan päällä käteisellä tai pankkikortilla.
lasten luontoretki perheen luontoretki

Metsänhenkäys -retki
Lähde mukaan noin kaksituntiselle elvyttävälle luontoretkelle aistimaan metsän ja suoluonnon henki. Retkellä tutustumme Seitsemisen kansallispuiston Saari-Soljasen 2 km mittaisen rengasreitin monimuotoiseen luontoon. Pysähdymme myös Jaulinnevan katselulavalle ihailemaan erämaisen karua avosuomaisemaa. Retken lopussa teemme nuotion ja nautimme nokipannukahvit. Retki ei sovellu liikuntaesteisille.
Aika: la 31.8.2019 kello 10-12.
Minimi osallistujamäärä 5, max 15.
Hinta 25 eur (sisältää nokipannukahvit ja alv:n 24%).
Lähtöpiste: Saari-Soljasen keittokatos (Soljostentie, puiston itäosa)
Kysy lisää ja ilmoittaudu viimeistään 21.8 sähköpostilla luontoleena@gmail.com. Ilmoita nimesi ja puhelinnumerosi. Retki maksetaan paikan päällä käteisellä tai pankkikortilla.

Esteettömiä elämyksiä Seitsemisessä
Lähde mukaan noin kaksituntiselle elvyttävälle luontoretkelle aistimaan suoluonnon henki. Retkellä tutustumme Seitsemisen kansallispuiston Saari-Soljasen 0,5 km mittaiseen esteettömään reittiin, jossa voi kulkea myös pyörätuolilla. Pysähdymme tarkkailemaan luontoa myös Kirkas-Soljasen katselulavalta. Retken lopussa teemme nuotion ja nautimme nokipannukahvit sekä paistamme makkarat. Osallistujien tulee tuoda mahdollinen avustaja mukanaan. Avustajan ei tarvitse maksaa osallistujamaksua. Kohteessa on esteetön kuivakäymälä.
Aika: su 4.8.2019 kello 11.
Minimi osallistujamäärä 3, max 6.
Hinta 27 eur (sisältää opastuksen, nokipannukahvit, makkarat ja alv:n 24%).
Lähtöpiste: Saari-Soljasen keittokatos (Soljostentie, puiston itäosa)
Kysy lisää ja ilmoittaudu viimeistään 25.7 sähköpostilla luontoleena@gmail.com. Ilmoita nimesi ja puhelinnumerosi. Retki maksetaan paikan päällä käteisellä tai pankkikortilla.
esteetön luontopolku esteetön luontoretki

Metsänlumo -retki
Lähde mukaan noin kolmituntiselle retkelle voimaannuttavaan luontoympäristöön. Retkellä tutustumme Seitsemisen kansallispuiston Harjupolun 5 km mittaisen rengasreitin monimuotoiseen luontoon. Seitsemisharjun  juurella kulkeva polku etenee halki korpikuusikoiden ja suo-mäntymetsä -saarekkeiden. Patikoinnin ohessa teemme hyvinvointia lisääviä rentoutumis- ja keskittymisharjoituksia. Retken lopussa teemme nuotion ja nautimme nokipannukahvit sekä retkieväät (makkara, pulla).
Retki ei sovellu liikuntaesteisille eikä lapsille.
Aika: la 3.8.2019 kello 11.
Minimi osallistujamäärä 5, max 15.
Hinta 42 eur (sisältää nokipannukahvit, retkieväät ja alv:n 24%)
Lähtöpiste: Seitsemisen luontokeskus, Kulomäki (Seitsemisentie 110, Ylöjärvi)
Kysy lisää ja ilmoittaudu viimeistään 24.7 sähköpostilla luontoleena@gmail.com. Ilmoita nimesi ja puhelinnumerosi. Retki maksetaan paikan päällä käteisellä tai pankkikortilla.
luonto rentoutus luontoharjoitus green care hyvinvointi

Metsämieli -retki

Lähde mukaan kaksituntiselle Metsämieli -retkelle. Retki sisältää patikointia ja luonnossa tehtäviä luonnon hyvinvointivaikutuksiin perustuvia Metsämieliharjoitteita, joita ohjaa koulutettu Metsämieli -vetäjä. Metsämieliharjoitteilla syvennetään itsetuntemusta, rentoudutaan ja virkistäydytään. Retken lopussa teemme nuotion ja nautimme nokipannukahvit. Retki ei sovellu lapsille eikä liikuntaesteisille.
Aika: la 17.8.2019 kello 11.
Minimi osallistujamäärä 5, max 10.
Hinta 30 eur (sisältää nokipannukahvit ja alv:n 24%)
Lähtöpiste: Seitsemisen luontokeskus, Kulomäki (Seitsemisentie 110, Ylöjärvi)
Kysy lisää ja ilmoittaudu viimeistään 7.8 sähköpostilla luontoleena@gmail.com. Ilmoita nimesi ja puhelinnumerosi. Retki maksetaan paikan päällä käteisellä tai pankkikortilla.
Metsämieli metsämieliharjoitus metsämielitapahtuma

Seitsemisen sieniretki
Lähde mukaan noin kolmetuntiselle opastetulle sieniretkelle Seitsemisen kansallispuistoon. Retken alussa opastus maastolle tyypillisiin ruokasieniin, jonka jälkeen sienten keruuta kansallispuiston alueella. Lopuksi nautimme nuotiolla nokipannukahvit. Mukaan oma sieniveitsi – ja kori. Retki ei sovellu liikuntaesteisille.
Aika: su 1.9.2019 kello 10
Minimi osallistujamäärä 5, max 10.
Hinta 35 eur (sisältää nokipannukahvit ja alv:n 24%)
Lähtöpiste: Koveron perinnetilan parkkipaikka (Seitsemisentie 948, Sisättö)
Kysy lisää ja ilmoittaudu viimeistään 21.8 sähköpostilla luontoleena@gmail.com. Ilmoita nimesi ja puhelinnumerosi. Retki maksetaan paikan päällä käteisellä tai pankkikortilla.
sienikurssi, sieniretki, Pirkanmaa sienikurssi

Varustaudu retkille säänmukaisilla ulkoiluvaatteilla ja luonnossa kävelyyn soveltuvilla jalkineilla. LuontoLeenalla on vastuuvakuutus, osallistujat ottavat tarvittaessa oman tapaturmavakuutuksen. Retkillä ei saa olla päihtyneenä.

15.-20.10.2018 Seitsemisen kansallispuistossa järjestetään useita retkiä. Tervetuloa mukaan. Katso alla tarkemmat tiedot. Ilmoittautumiset viimeistään 2 vrk ennen retkeä Leenalle leena.lof@luukku.comsyyslomaohjelma Seitseminen kuva

syyslomaohjelma Seitseminen 2

14.9.2018 LuontoLeena ja Voimatassu järjestivät Green Care menetelmäkoulutusta Tampereella UKK-instituutissa. Seuraavat koulutukset tulossa Tampereelle 14.5. ja Vantaalle 16.5.2019.

12.9.2018 LuontoLeena oli mukana työhyvinvointimessuilla Tampereella, kiitokset GreenCareLabille ja muillekin samalla messuosastolla olleille yrittäjille!
työhyvinvointi tyhy tyhy luonto

8.9.2018 LuontoLeenan ja Rikosseuraamuslaitoksen Green Care hanke jatkui Helvetinjärven kansallispuistossa

 

 

 

 

25.8.2018 Suomen luonnon päivänä LuontoLeena järjesti sieni- ja luontoretken Seitsemisen kansallispuistossa sekä koko perheen luontoretken Birgitan polulla Vähä-Riutassa.

 

 

 

 


Luonnon päivän retki Seitsemisessä

Suomen luonnonpäivää juhlitaan Seitsemisen kansallispuiston Koveron perinnetilalla luonnonkasvien ja syyssadon merkeissä klo 11-15. Ohjelmassa on ruisleivän leivontaa, ”Hyödynnä syyssatoa” Marttojen neuvontapiste, perinteisiä pihapelejä, tietokilpailurasteja luonnonkasveista sekä LuontoLeenan vetämä opastettu luontoretki nokipannukahveineen Koveron maisemissa klo 11-13. Luontoretkelle lähdetään Koveron pihasta klo 11. Tapahtumaan on vapaa pääsy!
kovero luontoretki seitseminen luonto-opas sieniretki yrttikurssi

LuontoLeena koulutti 23.5.2018 yrttien poimijakorttia Vantaalla Metropolia AMK:n opettajille. Hienosti meni oppilailla. Kaikki saivat poimijakortin ja viisi merkintää.

 

 

 

 

LuontoLeenan Green Care hanke Rikosseuraamuslaitoksen Tampereen yhdyskuntaseuraamustoimiston kanssa jatkui 16.5. issikkaretkellä Koivurinteen issikkatilalla Pälkäneellä. Ylöjärvellä olimme luontoretkellä 28.5. Samalla opiskelimme luonnon yrttejä. Löysimme mm. vuohenputkea, poimulehteä, nokkosta, voikukkaa, mesiangervoa, niittysuolaheinää, käenkaalta, maahumalaa, peltokanankaalta, ahomansikkaa. Retkeläisille oli tarjolla mm. nokkospestoa ja kuusenkerkkäjuomaa.
rise-yrtti.jpg

LuontoLeena järjesti 19.5.2018 Seitsemisen kansallispuistossa YLE Tampereen tiimipäivälle nokipannukahvit. Kiitos YLE!

 

 

 

 

LuontoLeena ja Voimatassu järjestivät Green Care menetelmä -koulutukseen 24.5.2018. Kiitokset osallistuneille. Vastaava koulutus järjestetään 14.9.2018 Tampereella UKK-instituutissa. Tervetuloa mukaan!
green care koulutus, green care
Luontokoulutuspaiva jpg

käenkaali yrttikurssiLuontoLeena järjesti 25.5.2018 Juupajoen yläkoulun seiskaluokkalaisille yrttikurssin. Keräsimme  mm. voikukkaa, nokkosta, niittysuolaheinää, poimulehteä, maitohorsmaa, vuohenputkea. Näistä valmistimme nokkosipsejä sekä vihresmoothieta. Kiitokset Ulla ja Juupajoen 4H.

Vuoden 2017 TAPAHTUMIA ALLA

LuontoLeena järjesti keväällä 2017 yhdessä yhteistyökumppaneidensa Koivurinteen Issikoiden ja Luonnollisesti Päivinsäteen kanssa Rikosseuraamuslaitoksen henkilökunnalle työhyvinvointitapahtuman Seitsemisen kansallispuiston kupeessa. Ohjelmassa oli mm. luonto-opastusta, luontomuistipeli, aistirata, risupeli ongelmanratkaisuun, ohjeita kukkatippojen tekemiseen sekä monipuolinen lounas pääosassa luonnonantimet. Tarjolla oli mm. nokkospestoa, kuusenkerkkäjuomaa, itsetehtyä leipää ja siemennäkkäriä, puolukkaremmejä, tervasuklaata.  Ja lopuksi tietysti nokipannukahvit.
” Ihanan erilainen päivä, tuli hyvinvoiva olo…Kiitos LuontoLeena, meillä oli ihanan rentouttava tyhypäivä, tulisin ehdottomasti toistekin…voin suositella muillekin”

nokipannu

26.5.2017 LuontoLeena järjesti Juupajoen 4H-yhdistyksen toimesta Juupajoen yläkoululaisille yrttikurssin Juupajoella sijaitsevalla Henkireiän tilalla.

LuontoLeena järjesti 19.8.2017 Aulangolla luontoretken Leijonaemoille.

26.8.2017 Suomen luonnon päivänä LuontoLeena oli Forest Foodyn kerääjänä esittelemässä toimintaansa ja tuotteitansa Vesilahdella biodynaamisen Kurjen tilan markkinapäivillä.

Syyskuussa LuontoLeena järjesti yhdessä Koivurinteen Issikoiden kanssa Rikosseuraamuslaitoksen Tampereen yhdyskuntaseuraamustoimiston asiakkaille Green Care- lähtöisiä retkiä Pirkanmaalla.

6.9.2017 LuontoLeena oli mukana EL-LU goes pop up tapahtumassa. Tapahtumassa esiteltiin green care lähtöisiä menetelmiä. Green care menetelmillä tarkoitetaan luontoon liittyvää toimintaa, jolla edistetään ihmisten hyvinvointia, terveyttä ja elämänlaatua luonto-, eläin-, ja maatila-avusteisia menetelmiä hyödyntämällä.
Facebook EL-LU goes pop up
GC_popup_FB-Banneri_1200x675pix_kuvausteksti

IMG_6259